vininfo.nu
en tidning på nätet
        

maj 2014

"Bordeaux makes you think of silly things; and Burgundy makes
you talk about them,
but Champagne makes you DO them."

om vininfo.nu

artiklar / reportage

notiser i vinpressen


arkiv:

äldre artiklar

äldre notiser


länkar:

lars vinsida
systembolaget
munskänkarna
HD Uppkorkat


böcker:

 
The Oxford Companion to Wine, 3rd Edition


Munskänkarnas Vinbok

 

 

 

om vininfo.nu

vininfo.nu

Vininfo är en nättidning uppsatt av underteckad i januari 2007 för att reflektera över vad som händer och skrivs på vinfronten. Jag som skriver är livsmedelskemist, sommelier och arbetar med doft- och smaksättning. Vin och allt runt omkring är dock bara ett fritidsintresse då jag huvudsakligen arbetar med annat.

Hur som helst så skrivs det mycket om vin som kanske aldrig borde skrivits om bara skribenten hade kollat sina källor. Mycket av det som publiceras i både vinböcker och i tidningar är nämnligen dåligt underbyggt och många gånger faktiskt direkt felaktigt. Källkritik verkar inte vara direkt vanligt förekommande. Denna tidning kommer därför att innehålla såväl artiklar med källanvisningar och kommentarer kring det som skrivs i böcker och tidningar.

Om ni har synpunkter på materialet eller vill bidra med något så är jag tacksam. Maila då till mailadressen nedan. Jag kommer naturligtvis att publicera eventuella texter med hänvisning till författaren.

Vänliga hälsningar,

Lars Jonsson, Göteborg.
lars@vininfo.nu


Vinprovningar och skräddarsydda utbildningar.

Jag kan dessutom erbjuda både vinprovningar och skräddarsydda utbildningar inom området vin och mat. Målgrupper är allt från personal på restauranger till fritidsföreningar.

Ett förslag på utbildning skulle kunna vara 6-7 lektionstillfällen á 3-4 timmar med varvad teori och praktik.

Fördjupningskurser eller enstaka kurstillfällen kan också erbjudas. Exempel på fördjupningar skulle kunna vara; vinets dofter, vinets defekter, lagring av vin, etc.

För kontakt:

Lars Jonsson, Göteborg.
lars@vininfo.nu


Vinprovningar och utbildningar för privatpersoner.

För enskilda som i grupp vill njuta av vin och lära sig mera kring druvsorter och världens vinområden så rekommenderar jag starkt föreningen Munskänkarna. Verksamheten är ideell och därför mycket prisvärd.

Munskänkarna nås via länken under länkar i menyerna till vänster. Klicka er fram till era respektive orter via "lokala sektioner" i vänstermenyn. Frågor om utbildningar inom munskänkarna i Göteborg kan ni dock maila mig om då jag är aktiv som lärare inom deras utbildningsverksamhet.

 

   
© Lars Jonsson - vininfo.nu